• Afrekenen is uitgeschakeld.

Ciavolich, Antrum Montepulciano d'Abruzzo D.O.C.

€--,-- Incl. btw
Artikelnummer: 002798
Beschikbaarheid: Dit product is tijdelijk niet voorradig.
Wijnomschrijving

De naam Ciavolich is van Bulgaarse afkomst. De Ciavolichs waren wol handelaren die in de 16deeeuw  naar Italië reisden, waar zij zich vestigden in Miglianico, de  provincie Chieti. Hier zijn ze in 1700 begonnen met wijngaard aanplant en in 1853 bouwde Francesco Ciavolich het eerste wijnhuis aan de voorzijde van hun woning op het hoogste punt van het dorp. Hij begon met de vinificatie van druiven verbouwd in de naburige wijngaarden. Hij bouwde een ondergrondse kelder, gevestigd aan de andere kant, waar de vaten staan opgeslagen voor rijping van de wijn. Deze kelder is bereikbaar langs een zeer sfeervolle ondergrondse tunnel. De wijngaarden van het familielandgoed strekken zich uit over het geheel van de omliggende heuvels. Als draait om de wijnoogst en gebruik van oude stokken, waardoor opbrengst weliswaar lager ligt dan gemiddeld, maar de intensiteit van het fruit des temeer aanwezig is. 

Antrum is een kostbare en authentieke wijn van Ciavolich, daarmee behoord deze tot de top serie van het wijnhuis. Gemaakt voor 100% van het druivenras Montepulciano afkomstig van oude wijnstokken, aangepland in 1975. 
De wijn kenmerkt zich in een diep robijn rode kleur met een expressie van kersenlikeur, drop en melkchocolade. Een krachtige en genereuze structuur worden omsloten door elegantie. Deze wijn biedt zachte, warme en fluwelen smaaktonen met aanhoudende aromatische aardse en rijp donkerfruit notities. De geur wordt bevestigd in de delicate smaak. Een prachtige diepe wijn met 24 maanden rijping op klein frans eiken barrique.   

Wijn-spijs combinatie
Een schitterende begeleider van geroosterd rood vlees, wild, de gekruide keuken, Italiaanse pasta’s en gerijpte hare kazen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Ben je 18 jaar of ouder en accepteer je cookies? Manage cookies